Selenit

 

  • Průsvitnost a lesk –  selenit je známý svým hedvábným leskem a vysokou průsvitností, díky čemuž je velmi atraktivní pro dekorativní účely.
  • Energetické vlastnosti selenitu – v esoterických kruzích je selenit považován za kámen s vysokou vibrací, který má schopnost čistit energii a přinášet klid a harmonii.
  • Měkkost a křehkost selenitu – s tvrdostí, který má selenit a to pouhých „2“ na Mohsově stupnici je selenit velmi měkký a snadno se opracovává, ale také je křehký a vyžaduje opatrné zacházení

Výrobky ze selenitu z Maroka

Maroko je známé svou dlouhou tradicí řemeslné výroby, a selenitové výrobky z této země jsou obzvláště ceněné pro svou kvalitu a umělecké zpracování. Mezi nejpopulárnější výrobky patří různé dekorační předměty, včetně selenitových srdcí.

 

Selenitová srdce s laserovým gravírováním a ručním barvením

Jedním z nejkrásnějších a nejvyhledávanějších výrobků ze selenitu jsou selenitová srdce, do kterých jsou laserem gravírované různé vzory. Tento proces zahrnuje několik kroků:

 

  • Gravírování – pomocí přesného laserového zařízení jsou do selenitových srdcí vyřezávány různé vzory. Tyto vzory mohou zahrnovat tradiční marocké ornamenty, květinové motivy, symboly nebo abstraktní designy. Gravírování je velmi jemné a přesné, což umožňuje vytvářet detailní a složité vzory.
  • Ruční barvení – po gravírování jsou vyřezávané vzory ručně barveny zkušenými řemeslníky. Používají se přírodní barviva, která zvýrazňují detaily a dodávají každému kusu unikátní vzhled. Ruční barvení také zajišťuje, že každý výrobek je jedinečný a nese otisk práce konkrétního umělce
  • Finální úprava –  po barvení jsou selenitová srdce pečlivě leštěna, aby se dosáhlo maximálního lesku a hladkosti povrchu. Výsledkem je krásný a jedinečný dekorační předmět, který je nejen esteticky přitažlivý, ale také plný symboliky a energie.

Další zajímavé informace o selenitu

 

  • Ochranné vlastnosti selenitu – mnozí věří, že právě kámen selenit má ochranné vlastnosti a dokáže čistit negativní energii z okolí. Je často používán v meditačních prostorech a pro tvorbu ochranných mřížek.
  • Lampy a svícny ze selenitu – selenit je často používán k výrobě lamp a svícnů. Jeho průsvitná struktura vytváří měkké a uklidňující světlo, které je ideální pro relaxaci a meditaci.
  • Sbírkové předměty –  díky své kráse a energetickým vlastnostem jsou selenitové výrobky oblíbené mezi sběrateli minerálů a drahých kamenů
  • Selenitové výrobky z Maroka jsou nádherným příkladem spojení přírodního krásy a lidského řemeslného umu. Ať už jako dekorativní předmět nebo jako součást osobní sbírky, selenitové srdce a další výrobky přinášejí do našich domovů kousek přírody